با حضور نخبگان عرصههای علم و صنعت/
فارس: مدل ارتباطی دانشگاه و صنعت توسط اساتید و نخبگان علمی کشور در نخستین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه در یزد مورد بحث قرار گرفت.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی تهران، ظهر امروز در همایش ملی ارتباط دانشگاه و صنعت اظهار داشت: تولید ثروت از علم و دانش در قرآن مجید نیز مورد توجه قرار گرفته است.
محمدمهدی طهرانچی بیان داشت: لازمه تولید ثروت، کسب و تولید علم است و تنها با تعامل نخبگان علمی و صنعتی کشور مهیا خواهد شد.
وی عنوان کرد: جایگاه دانشگاه باید در کشور ارتقاء پیدا کند و در تربیت نیروی انسانی تنها به مدرک گرایی بسنده نشود.
*باید راه برون رفت از اقتصاد تورمی را پیدا کنیم
رئیس دانشگاه شهید بهشتی افزود: در کشور اقتصاد و منابع اقتصادی تنها در نظارت دولت و با محوریت نفت است و این مهمترین آسیب اقتصادی است و باید راههای برون رفت از اقتصاد تورمی و نفتبنیان را با تعامل دانشگاه و صنعت پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: 60 درصد ذخائر آهنی بر روی زمین است و ما تنها به نفت و انرژی متکی هستیم.
طهرانچی یادآور شد: در کشور تنها کششها به فناوری دفاعی و پزشکی است و جایگاهی به تولید فناوری نو در زمینه صنعت نیافتهایم.
* اقتصاد مقاومتی تبدیل تحریم به فرصتها
در ادامه بحث مدل تعامل صنعت و دانشگاه، یکی دیگر از اساتید دانشگاه صنعتی شریف گفت: در بحث تنگناهای اقتصادی و تحریم، حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی، تبدیل تحریم به فرصت است.
حمید چیتچیان افزود: اگر سرمایهگذاران و صنعتگران به دانشهای دانشوران و نخبگان با توجه به نیاز کشور اهمیت دهند، اقتصاد کشور رشد خواهد کرد.
وی اظهارداشت: کشورهای پیشرفته با فکر و تولید فناوری توانسته اند در زمینه اقتصاد برتر شوند و ما با توجه به نخبگان علمی و فضای کسب و کار می توانیم رشد و توسعه پیدا کنیم.
چیتچیان یادآور شد: در دوران قاجار اقتصاد ایران شکوفا بود چون فضای رقابتی بین حوزه مذهب، علم و صنعت وجود داشت اما در این عصر هیچ تعامل سازندهای بین حوزه، دانشگاه و صنعت وجود ندارد.
وی با اشاره به نهادهای مردم نهاد گفت: بهرهگیری از این نهادها در واسطهگری بین دو قشر علمی و صنعتی مهم است.
به گزارش فارس، همایش ملی تعامل بین صنعت و دانشگاه هماکنون به میزبانی اتاق بازرگانی یزد با تبادل نظر نخبگان علمی و اصحاب صنعت کشور در حال برگزاری است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 08,نوامبر,2024